hulpmiddelen- en informatiemarkt

Hulpmiddelenmarkt Naobuur op zaterdag 14 april 2017 van 9.30 – 12.30 uur

 

Wie zijn er ??

EHBO Behalve reanimatie worden ook wonder verzorgd en kneuzingen en verstuikingen behandeld. Hoe dat in zijn werk gaat toont de EHBO afd. Vledder.

 

Contactpunt Mantelzorg Westerveldorganiseert allerlei activiteiten voor mantelzorgers: informatief, actief of ontspannend van aard.

 

Hulphonden

De hulp door honden raakt steeds meer bekend. Zo zijn er assistent-honden, blindengeleidehonden, de ADL-hulphond, autismehonden en de buddyhond. Op de markt is een trainer met hulphond aanwezig.

 

Bewegen Door stijve handen moeite hebben met… bestek, met borduren, met…. Drogisterij Annie Koopman heeft hulpmiddelen om hierbij te helpen. En nog veel meer…

 

Horen Bijzonder in ons midden is het onafhankelijk audiologisch instituut Pento. Geeft antwoord op vragen over hulp bij horen. Hier is veel kennis aanwezig.

 

Domotica Voor langer veilig wonen is de organisatie Zorg- en service personen alarmering aanwezig. Zij kunnen op het beeldscherm laten zien wat er, met hulpmiddelen, allemaal kan.

 

Zorgen Een been gebroken of kousen niet meer kunnen aantrekken: ICARE weet raad. De thuiszorgorganisatie ICARE kan op veel gebieden advies geven uit de praktijk.

 

Rolstoel Bij Naobuur zijn rolstoelen te leen, bijvoorbeeld als je een logee hebt.

Rollator:  Deskundig en persoonlijk advies van Fysiotherapie Noordwolde, afdeling Vledder.Kom met uw rollator

 Lezen De Bibliotheek geeft informatie over de mogelijkheden als het lezen moeilijker wordt.

Duofietsen Regelmatig zie je de duofietsen in het dorp en de omgeving rijden: misschien is het wat voor U. Kom praten met de duofietsers en maak een proefritje.

Wandelmaatjes Samen met iemand of in een groepje wandelen. Dit project van Naobuur probeert vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. De "wandelkraam” wordt in samenwerking met Vledder e.o. in actie/beweegcoach van de gemeente Westerveld  opgezet voor de ingang van Naobuur.