deelnemers hulpmiddelenmarkt april 2017

 

Hulpmiddelenmarkt Naobuur op 8 april 2017 van 9.30 – 12.30 uur

 

Wie zijn er ??

 

Bewegen Door stijve handen moeite hebben met… bestek, met borduren, met…. Drogisterij Annie Koopman heeft hulpmiddelen om hierbij te helpen. En nog veel meer…

 

Horen Bijzonder in ons midden is het onafhankelijk audiologisch instituut Pento. Geeft antwoord op vragen over hulp bij horen. Hier is veel kennis aanwezig.

 

Domotica Voor langer veilig wonen is de organisatie Zorg- en service personen alarmering aanwezig. Zij kunnen op het beeldscherm laten zien wat er, met hulpmiddelen, allemaal kan.

 

Zorgen Een been gebroken of kousen niet meer kunnen aantrekken: ICARE weet raad. De thuiszorgorganisatie ICARE kan op veel gebieden advies geven uit de praktijk.

 

Veiligheid Veiligheid in en om de woning is voor veel mensen een punt van zorg. Dit jaar komt de preventietruck van de Politie naar Vledder. Hierin uitleg, tips, trucs en foldermateriaal op het gebied van veiligheid.

 

Rolstoel Bij Naobuur zijn rolstoelen te leen, bijvoorbeeld als je een logee hebt.

 

Elektrische fiets De rijwielhandel Piet Puper in Vledder geeft informatie over elektrische fietsen.

 

Rollator en scootmobiel  Deskundig advies van Fysiotherapie Noordwolde, afdeling Vledder

 

Lezen De Bibliotheek geeft informatie over de mogelijkheden als het lezen moeilijker wordt.

 

Duofietsen Regelmatig zie je de duofietsen in het dorp rijden: misschien is het wat voor U. Kom praten met de duofietsers en maak een proefritje.

 

Wandelmaatjes Samen met iemand of in een groepje wandelen. Dit project van Naobuur probeert vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. De "wandelkraam” wordt in samenwerking met Vledder e.o. in actie/beweegcoach van de gemeente Westerveld  opgezet voor de ingang van Naobuur.

Hulphonden We zijn er trots op dat de Stichting HERO met 2 personen aanwezig is. Zij geven informatie over de veelzijdigheid van hulphonden. Er zal iemand (in de rolstoel) aanwezig zijn, die bij haar dagelijkse bezigheden geholpen wordt door een hond. Zo’n hond kan iemand zijn/haar zelfstandigheid teruggeven of laten behouden. En ze zijn nog leuk ook !